PENTU INFO

Tutustu labradorinnoutajaan rotuna, sen rodunomaisiin piirteisiin ja terveystilanteeseen. Mieti, millaiseen käyttötarkoitukseen koira tulisi. Labradorit ovat metsästyskoirarotuna aktiivisia ja tarvitsevat riittävän peruskoulutuksen, paljon liikuntaa ja aktiviteetteja. Lisätietoa rodusta löydät Labradorinnoutajakerhon- ja Suomen noutajakoirajärjestön nettisivuilta. Suomen Kennelliiton KoiraNet-jalostustietojärjestelmästä löytyvät kaikki Suomessa rekisteröidyt koirat, niiden terveys-, näyttely- ja koetulokset sekä jälkeläiset tuloksineen.

 

Jalostukseen käytettäviltä koirilta on tutkittava lonkat, kyynärpäät ja silmät. Vaikka pentujen vanhemmat ovat terveitä, niin se ei silti ole tae siitä, että kaikki pennutkin tulisivat olemaan terveitä. Toki jos pentujen vanhemmat ja lähisukulaiset ovat terveitä, mahdollisuus terveisiin pentuihin on suurempi. Sairauksien periytyminen on monimutkaista ja terveeseen kasvuun ja kehitykseen vaikuttaa monet eri seikat. Tämän vuoksi edellytän, että kasvattieni omistajat sitoutuvat käyttämään koiransa edellä mainituissa tutkimuksissa.

 

Ennen pentujen syntymää otan vastaan alustavia varauksia pennuista. Pentujen synnyttyä ilmoitan väri- ja sukupuolijakauman ja onko toiveiden mukaista pentua syntynyt. Tulevat pennun ottajat pääsevät tutustumaan pentuihin niiden ollessa 4-5 viikkoisia. Varsinainen varaus tehdään, kun olemme tavanneet ja päätyneet yhteisymmärrykseen pennun kaupasta. Otan pennusta varausmaksun, joka tietenkin vähennetään pennun kokonaishinnasta. Varausmaksu on sitova puolin ja toisin. Jos kuitenkin kävisi niin, että pentu ei esimerkiksi olisi terve, palautan varausmaksun ja varaus puretaan. Jos varaaja peruu kaupan, varausmaksua ei yleensä palauteta. Varausmaksun maksettuanne saatte mukaanne kattavan pentukansion, missä on hyödyllistä tietoa koulutuksesta, ruokinnasta, terveydestä ja muuta tärkeää tietoa pennun hoidosta.


Pentueesta pyrin aina sijoittamaan yhden lupaavan narttupennun yhteistyökykyiseen ja koiraharrastuksista kiinnostuneeseen perheeseen.


Pentumme kasvavat keskellä kodin arkea ja elämää. Ne madotetaan säännöllisesti, luovutetaan mikrosirutettuina, rekisteröityinä ja eläinlääkärin tarkastamina 7 viikon ikäisinä pentupaketin kera.

Ennen luovutusta pennuille on aloitettu opettamaan luoksetulon alkeita  ruokinnan yhteydessä ja ne ovat myös tutustuneet riistaan.

 

Liitän pennun ostajan ensimmäiseksi vuodeksi pentuejäsenenä Labradorinnoutajakerhoon ja Suomen Noutajakoirajärjestöön. Jäsenyys oikeuttaa osallistumaan järjestöjen koulutuksiin ja teille tulee kotiin vuoden ajan Labradori- ja Nuusku-lehdet.

 

Luovutuksen jälkeen toivoisin, että pennunostajat pitäisivät yhteyttä ja saisin kuulla kasvattieni kuulumisista. Toivon myös sitä, että kasvattieni kanssa alettaisiin harrastamaan jotakin, koska nuori labradorinnoutaja on energinen ja kaipaa tekemistä ( tämä on myös hyvä keino mahdollisten tuhotöiden välttämiseksi ;) )
Ota yhteyttä niin jutellaan lisää! :)